به بهانه مدرسه تابستانه فقه نظام مالی که در مؤسسه عالیفقه و علوماسلامی برگزار میشود، مصاحبهای با حجتالاسلاموالمسلمین فراهانیفرد، کارشناس گروه فقه اقتصاد انجام شده است که تقدیم می شود.
1.درباره طرح مدرسه تابستانه فقه نظام مالی توضیحاتی رو می فرمایید و این که این موضوع چقدر حائز اهمیت است و چند ساله که برگزار میشه؟
موسسه عالی فقه و علوم اسلامی در زمستان گذشته با همکاری ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد و امور دارایی، دوره ای را برای طلاب فقه اقتصاد برگزار نمود. با توجه به استقبال طلاب از این دوره و اختصاص این دوره به طلاب دارای تخصص اقتصادی، مطالبه ای برای برگزاری دورههای عمومیتر برای طلاب درس خارج وجود داشت. موسسه عالی در راستای پاسخ به این مطالبه و گسترش آشنایی طلاب خارج عمومی با مباحث تخصصی و موضوعات اقتصادی اقدام به برگزاری اولین دوره مسأله شناسی نظام مالی برای مخاطبین فقه عمومی نمود. طبیعتاً میزان آشنایی در یک دوره سه روزه به اندازه دورههای مفصل تخصصی نیست اما تلاش شده است با دعوت از اساتید مجرب در زمینه موضوع شناسی و همچنین لحاظ نگاه انتقادی در بررسی موضوعات و استفاده از اساتید تراز فقهی، بسته نسبتا کاملی در این زمینه نظام مالی ارایه شود.
2.با اجرای این طرح به دنبال چه هستید؟ اهدف این طرح چیست؟
هدف از برگزاری دوره، آشنایی طلاب خارج عمومی با موضوعات اقتصادی و تجربه انجام کار فقه تخصصی روی یک مسأله خاص اقتصادی است.
علاوه بر مزایای فوق، برگزاری چنین دورههایی، زمینه علاقهمندی و پیگیری بیشتر و عمیقتر مسایل فقهای تخصصی را در میان طلاب خارج عمومی فراهم میکند.
3.آیا حضور در این دوره برای همه آزاد است یا نیاز به ثبت نام دارد؟ تا کی مهلت ثبت نام است؟
برای بررسی سابقه طلاب، شرکت در این دوره نیازمند ثبت نام در سایت موسسه است. و زمان ثبت نام تا تاریخ ۲۲ شهریور ماه است.
با توجه به برگزاری دوره در سه روز پایانی شهریور ماه لازم است متقاضیان هرچه سریعتر در سایت مربوطه ثبت نام کنند.
4.درباره اساتید دوره و مطالبی که ارائه میشه هم کمی توضیح می فرمایید؟
مدرسه تابستانه نظام مالی در روز سه شنبه و چهارشنبه بعد از ظهر و پنج شنبه صبح و بعد از ظهر برگزار میگردد.
مدرسه نظام مالی شامل بررسی مسائل بانک، بورس و بیمه است. ابتدا طلاب عزیز با ساختار نظام مالی آشنا میشوند و در ادامه هر گروه به شکل مستقل وارد موضوع تخصصی خود میشود.
هر موضوع به لحاظ موضوع شناسی سه جلسه دو ساعته به عنوان مقدمه مسأله فقهی دارد.
در روز سوم، یک جلسه دو ساعته با نگاه انتقادی و سپس یک جلسه سرخط فقهی مسائل بیان میشود. بخش پایانی، رویداد کارگاه حل مسأله است. در رویداد پژوهشی، طلاب با پژوهش در یک مسأله فقهی اقتصادی آشنا میشوند و خود طلبه این مسأله را تمرین میکند.
رویداد به شکل گروهی برگزار میشود و از گروه های برتر در آینده تقدیر به عمل می آید.